Nørre Søby Lokalarkiv

Retur til Forside

Sådan fødtes SKULDERBLADET


Da ”Varmestuen” blev etableret i 1989, blev der behov for et blad, som kunne oplyse om aktiviteterne i huset. Anne Bodil Larsen og Peter Albrekt dannede den første redaktion for ”Varmestuens Nyhedsservice”. Siden 1975 havde SOGNET bragt stort og småt om livet i byen.  Men i december 1990 forlød det, at SOGNET fra marts 1991 ville ændre karakter og redaktionel baggrund – man ønskede et mere udpræget kirkeblad.


Jeg citerer fra  omtalen i ”Varmestuens Nyhedsservice”:  ”Ethvert lokalsamfund har behov for udsendelse af diverse informationer til dets borgere - informationer om arrangementer, mødeindkaldelser, meddelelser m.m. – Hvis vi skaber et fælles informations- og debatblad, hvor alle lokalområdets interessegrupper, foreninger, klubber, udvalg m.m. er repræsenteret, kan vi få råd til at udsende det så ofte, at det hver gang indeholder aktuelle nyheder, informationer og artikler.


”Varmestuens Nyhedsservice” kalder derfor til stiftende redaktionsmøde torsdag den 10. januar 1991 i Varmestuen.  – Kom til det stiftende møde, kom med ideer og inspiration, kom med en positiv vilje til samarbejde og sidst men ikke mindst: kom med et forslag til bladets navn.  – Red.”  -  Mødet havde et positivt resultat, og 8 grupper gav tilsagn om at være med. Derfor indkaldtes til en stiftende generalforsamling den 14. marts 1991.  – De 8 grupper var: Lokalarkivet – Nr. Søby Boldklub – Nr. Søby Byfestkomite – Nr. Søby Dilettanterne – Nr. Søby Koret – Varmestuen – KFUK Spejderne i Nr. Søby – Nr. Søby Ungdoms- og Juniorklub.
Redaktør og ansvarshavende: Peter Albrekt.”


Der kom flere navneforslag, og søbynitterne valgte SKULDERBLADET.  Foreslået af Lars Christensen, Lindelyvej 8, som fik en flaske rødvin som tak.  -  Begrundelsen lød: ”Netop fordi der med dette blad i fællesskab er skabt et godt samarbejdsforum, er navnet ”SKULDERBLADET for Nørre Søby og Omegn” valgt blandt de indkomne forslag som en god fællesnævner for intentionerne bag det. Vi står skulder ved skulder ved skulder”.


”Huspoeten” hilste bladet velkommen sådan: 

 

Her kommer så det nye blad,
vågn op hver husstand og vær glad.
I bladet kan du nemlig se,
alt hvad i byen, der vil ske,
om stort og småt – om skidt og godt,
hver måned lige til din dør -
så drop kun roligt Se og Hør !


Bladet blev ikke spået lang levetid, MEN det kommer nu som årgang 25.  – Der har netop været skifte i redaktionen, som får mange gode ønsker med på vejen. Nørre Søby har stadig brug for SKULDERBLADET.  Det støttes nu af 13 interessenter.


Juni 2015, Aase Reffstrup

Retur til Forside

 

 

 


Nørre Søby Lokalarkiv, Røjlevej 22, Nørre Søby, 5792 Årslev.
e-mail:  lokalarkivet@ns-arkiv.dk